traningfyrtio.blogg.se

En redogörelse av min träning och hur jag minskat mitt midjemått med 33 cm på ca 1,5 år och nu 40 cm efter 2 år.

Muskelfibrer och pulsträning.

Kategori: Allmänt, Träning

Efter att jag nu börjat träna ordentligt efter att ha varit sjuk så har jag lagt om mitt program och tittat lite på hur jag kunna få maximalutdelning av min träning och uppnå de kriterier som jag vill nå.

1.       Minska kroppsfettet. Från ca 16-17% till ca 12%.

2.       Behålla så mycket muskler som jag kan under cutten. Ska minska mitt kaloriantal ytterligare lite.

3.       Behålla eller öka styrkan.

Jag vet att dessa punkter är väldigt motsägelsefulla men det är vad jag skulle vilja uppnå. Enda gången som man naturligt kan både bränna fett och lägga på sig muskler är egentligen som riktigt nybörjare. Dock så ser jag mig själv efter lite över ett och ett halvt år i gymmet fortfarande som en relativt nybörjare.

Efter att ha tagit reda på min muskellfibertyp som dominerar i mig så har jag kommit fram till att jag har mest snabba muskelfirer, vilket gör att jag svarar snabbare på lägre repetitionstal och högre vikt med fler set. Detta hoppas jag gör att jag kan lägga på mig mer muskler och där med förbränna mer kalorier.

Eftersom att jag låter bli kardioträningen, så som längre löpning m.m., förutom lite löpning efter vissa pass i en 10-15 minuter för att kolla mina hälsenor, så har jag lagt in ett monster kardio/styrkepass en till två gånger i veckan, för att öka förbränningen. Startade det idag och det var bland det jobbigaste som jag gjort. Helt sjukt! Kan säga att det blev ett långt träningspass pga att jag behövde hämta andan och få ner pulsen.

Torsdagsträning, bland annat.

Knälyft (marklyft från knäna) 3 x 4 på 100 kg, 4 x 5 på 140 kg, 5 x 3 på 160 kg. Efter det Hexlift  3 x 5 på 105 kg, 4 x 4 125 kg.

 

Lördagsträningen, bland annat.

Kardio/styrkepass 5 set x 40 reps på 30 kg.

Detta utförs i en följd med skivstång.

6 reps militärpress, 7 reps frontsquats ASG, 8 reps skivstångsrodd, 9 reps marklyft, 10 reps high backsquats ASG.

Tyngden var inte jobbig men pulsen var helt sjuk. Kan säga att det tog ett tag att lugna ner pulsen till normal nivå.

Körde sedan 5 x 5 high backsquats på 60 kg och sedan 32 set armar.

Kanonpas! Men sjukt jobbigt.